In de nacht van zaterdag 10/04 op zondag 11/04 ontstond er een brand in het bedrijvencomplex waarin ons kerkgebouw gelegen is.

De brand verwoeste de volledige zaal, keuken en technische ruimte van onze kerk. Er staan nog 4 muren recht en er hangt nog een zwaar beschadigd plafond boven onze kerk maar dat wat aanwezig was in het gebouw zijn we kwijt. Dit gaat van muziekinstrumenten tot tv’s en computers, van mengpanelen tot camera’s, van stoelen tot podium en van plafond tot vloer en alles er tussenin.

Gelukkig kunnen we rekenen op een goede brandverzekering die hopelijk een substantieel deel van de schade zal vergoeden. Momenteel hebben wij geen zicht op hoelang dit proces in beslag zal nemen en hoeveel we gaan terugkrijgen van de verzekeringsmaatschappij. Maar om onze werking op korte termijn terug te kunnen opstarten is een financiële duw in de rug meer dan welkom.

We hebben enorm veel steunbetuigingen, gebeden en hartverwarmende boodschappen ontvangen. Ook is er veel vraag hoe jullie ons kunnen helpen en dit zowel op praktisch, geestelijk of financieel vlak. Wij zijn als kerk alvast overdonderd en enorm dankbaar door dit grote medeleven.

We hebben deze pagina aangemaakt om jullie in de komende weken en maanden op de hoogte te houden van de ontwikkelingen met betrekking tot deze ingrijpende gebeurtenis voor onze kerk.

Ontdek hieronder hoe je ons kan helpen.

1. Gebed

Eerst en vooral willen we jullie vragen om samen met ons in gebed te gaan staan op de belofte dat God alles nieuw maakt.

ONTDEK ONZE GEBEDSPUNTEN

2. Praktische hulp

Vooralsnog is er geen nood aan praktische hulp. Moest dit in de (nabije) toekomst veranderen zullen we dat hier zeker meedelen.

3. Financiële ondersteuning

De meeste vragen om ons te helpen situeren zich op financieel vlak. Daar zijn we alvast enorm dankbaar voor. Op basis van deze vele vragen hebben we beslist om een GoFundMe pagina op te zetten en delen we hier ons bankrekeningnummer, als je ons liever rechtstreeks wilt steunen. We zijn alvast enorm dankbaar voor elke geschonken euro wat ons verder helpt naar volledig herstel.

Rekeningnummer:

BE98 0019 0633 0993

Melding: SAMENBOUWEN *

* We zijn in het proces met de bank om een aparte bouwrekening te openen m.b.t. de brandschade. Daarom vragen we om voorlopig deze melding mee te geven aan de overschrijving zodat we dit boekhoudkundig goed kunnen bijhouden.

Bezoek ons dit weekend