Pasen 2017
16 april 2017
Wat vieren we eigenlijk met Pinksteren?
4 juni 2017
Toon alles

Jezus redt!

Jezus redt!

Jezus redt, maar wie is Jezus?

De meeste mensen begrijpen dat Jezus een man was die in Israël geleefd heeft, ongeveer een 2.000 jaar geleden. Praktisch elke religie in de wereld ziet Jezus als een goede leeraar en/of een profeet. En terwijl deze dingen zeker waar zijn over Jezus, geven ze nog geen duidelijk en volledig beeld van wie Jezus werkelijk is, of geven ze een uitleg waarom Jezus redt. Jezus is God in menselijke vorm (Johannes 1:1, 14). Jezus is God, Die naar de aarde kwam, als een volledig Mens (1 Johannes 4:2). God werd mens in de persoon van Jezus zodat Hij ons kon redden. Dat brengt ons tot de volgende vraag: "Waarom moeten we gered worden?"

Jezus redt, maar waarom moeten wij gered worden?


De bijbel verklaard dat iedereen die ooit geleefd heeft, gezondigd heeft (Prediker 7:20; Romeinen 3:23). Zondigen is iets doen, of in gedachte, of in woord, of in daad, dat ingaat tegen God Zijn perfecte en heilige karakter. Door onze zonde, verdienen we allemaal een oordeel van God (Johannes 3:18, 36). God is rechtvaardig, dus Hij kan geen zonde en kwaad ongestraft toelaten. Omdat God oneindig en eeuwig is en aangezien onze zonden uiteindelijk tegen God in gaan (Psalmen 51:4) kan er alleen een oneindig en eeuwige straf voldoende zijn. Eeuwige dood is de enige rechtvaardige straf voor zonde. Daarom moeten wij gered worden.

Wil je graag een gesprek hierover?

Christengemeente Zonhoven
Christengemeente Zonhoven
Wij zijn een gezellige gemeente in Zonhoven met als doel om Jezus Christus bekend te maken in woorden en daden in onze omgeving. We nodigen jullie uit om te komen luisteren iedere zondag ochtend om 10u. Gods zegen!