We willen graag een gemeenschap zijn waar mensen zich thuis voelen

Wij noemen onszelf een Christengemeente omdat de volgelingen van Jezus in de eerste eeuw christenen werden genoemd. De naam christen komt natuurlijk rechtstreeks van Christus. Christus is de titel die Jezus kreeg omdat God een uniek, eenmalig plan met Jezus had. We lezen over dit plan in een notendop in de bijbel:

Want God had de wereld zo lief dat Hij zijn enige Zoon gegeven heeft, opdat iedereen die in hem gelooft, niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft.

Johannes 3:16

Het leven van Jezus, de kruisdood en Zijn opstaan uit de dood is het grote nieuws voor de mensheid, dus ook voor jou. Door Hem is er genezing, vergeving van onze fouten, relatie met God tijdens en na dit leven, een zinvol bestaan, harmonie met de mensen om je heen … Over deze dingen en veel meer lezen we in de bijbel. De bijbel is voor ons dan ook de bron om inzicht te krijgen in de betekenis van Jezus’ leven en dood, het samen optrekken en functioneren van christenen binnen een christengemeenschap en hoe je kunt leven met God. De bijbel en met name daarin het leven van Jezus en de levens van onder andere de apostelen Petrus en Paulus zou iedereen die kan lezen, volgens ons moeten lezen.

Meer over Christengemeente Zonhoven

LEIDING      CONTACT      MEDIA